Brezvodni pisoarji Urimat Aros Eko

URIMAT MB ACTIVE – mikorobiološko aktivna čistila in kocke

Mikroorganizmi v čistilu in kockah prodrejo globoko v pore in preprečujejo razvoj bakterij, ki povzročajo neprijetne vonjave, hkrati pa zagotavljajo dolgotrajno čistočo in svež vonj. Dokazano bodo skozi čas ne samo preprečila tvorjenje in obseg oblog na površinah in kanalizacijskih ceveh, temveč bodo bistveno zmanjšala tudi obseg že obstoječih oblog. Poraba je minimalna, čistila pa izredno učinkovita. имбирь

 

Aros Media
sodoben, inovativen in učinkovit oglaševalni sistem
Sklop podatkov o proizvodih
Mikrobiološko čistilo in uničevalec vonjav s formulo brez kalcija.

1. URIMAT MB Mikrobiološka čistila
V sanitarijah prevladuje, kljub temu da so redno čiščena, pogost izredno neprijeten vonj. Ta vonj nastaja zaradi urina, ki večkratno prihaja na tla in vdre globoko v razpoke in špranje (ponavadi v fuge med ploščicami). Z normalnim cestnim prahom se te razpoke in špranje še dodatno umažejo.  Uporabljena čistilna sredstva zato ne morejo več priti do ostankov urina. Urin se razgrajuje z mikroorganizmi, ob tem pa nastanejo neprijetne vonjave.  Mikroorganizmi za svoj obstoj potrebujejo hrano, v našem primeru je urin za njih ena vrsta takšne hrane. Pri razgradnji urina bakterije sproščajo amoniak. Pogosto se za običajne načine čiščenja pri bioloških težavah za razgradnjo uporabi kemija. Bio-odpad, ki seveda s časom tudi grozno smrdi, se obdela s kemijo in na ta način shrani. Mikroorganizmi v odpadkih – ki jih nujno potrebujemo za razgradnjo – so uničeni in neučinkoviti.  Tudi če temeljito očistimo, bo neprijeten vonj ostal.

To ni prava rešitev, če se želimo trajno znebiti vonjav. Elegantna rešitev problema je, da pustimo urin razgraditi mikroorganizmom, ki ob tem ne sproščajo nobenih neprijetnih plinov. Takšne bakterije resnično obstajajo in sicer v našem neposrednem okolju. Običajno so razpoložljive v premajhnem številu, tako da je organska razgradnja urina prevladana z bakterijami, ki sproščajo neprijetne vonjave in smrad. Gre torej za to, da razmnožimo »dobre« bakterije, ki brez tvorb vonjav razgradijo urin in druge substance. 

Te v naravni razpoložljive »dobre« bakterije se lahko v velikih količinah gojijo in se zaradi stabilnosti v obliki trosov dodajo čistilu. Šele ko je Urimat čistilo razredčeno z vodo ali kocka pride v stik s tekočino (vodo ali urinom), bodo bakterije »oživele« in  začele iskati svojo hrano. Čistilna flota bo v našem primeru razporejena na tla in na stene, kjer so bakterije vdrle globoko v razpoke in špranje in bodo učinkovite, ob čemer ne bo sproščanja neprijetnih vonjav. S velikim številom »dobrih« bakterij imajo drugi mikroorganizmi z neprijetnimi tvorbami vonjav, ki so prav tako razpoložljivi, malo možnosti, da se udeležijo boja za hrano. S tem je težava rešena v koreninah. Če še v prihodnje dnevno dodamo novo dozo teh »dobrih« bakterij, ostajajo v prevladujočem številu. Sanitarije brez vonjav in druga področja brez vonjav so s tem zagotovljeni.

Naša čistila so mikrobiološka in ekološka (brez kemikalij), ter tako bolj prijazna do sanitarnih materialov (saj ne poškodujejo površine školjk, umivalnikov, obloge tal,…) in s tem tudi do okolja.  Kljub temu pa so naša čistila izredno učinkovita pri odstranjevanju vseh nečistoč v toaletnih in sanitarnih prostorih. Hitro in enostavno boste očistili vse nečistoče in se znebili vodnega kamna, ostankov mila in apnenca. Mikroorganizmi v čistilu prodrejo globoko v pore in preprečujejo razvoj bakterij, hkrati pa zagotavljajo dolgotrajno čistočo in svež vonj, zmanjšuje se nalaganje in obseg oblog, ki se vsakodnevno nalagajo na sifonih in kanalizacijskih ceveh. Visoko koncentrirana količina bakterij bo podaljšala čas uporabnosti vašega sifona za najmanj 50%, dokazano pa je tudi, da bo skozi čas ne samo preprečila nalaganje oblog na kanalizacijskih ceveh, temveč bo bistveno zmanjšala tudi obseg že obstoječih oblog. Liter čistila, zmešanega z vodo in/ali ena kocka zagotavlja mesece uporabe, saj je poraba minimalna, čistili pa izredno učinkoviti.

Čistilo MB Active Cleaner in kocke MB Active Cube sta okolju prijazni, biorazgradljivi, biološki in ekološki čistili, ki sta v skladu z okoljsko oznako RAL-ZU 84, ter tako uporabni za vseh  pet najpomembnejših organskih nečistoč kot so: urin, proteini, maščobe, celuloza in hidrati. Lahko ga uporabljamo povsod tam, kjer je čistoča in higiena bistvenega pomena (kopalnice, kuhinje in kuhinjski aparati, toaletni in sanitarni prostori, stene in tla, preproge in sedežne prevleke, madeži na tekstilu in oblačilih, inox, plastika, stekla,…). Obe čistili sta tudi dermatološko preizkušeni in imata dermatološki certifikat.


2. Doziranje
Proizvod pred uporabo dobro pretresite.
Intenzivno čiščenje: URIMAT MB aktivno čistilo s kalkexom 1.20 razredčeno z vodo obilno nanesite ali razpršite na površino in pustite, da se posuši. Ne brišite! Ne izpirajte z vodo!
Vzdrževalno čiščenje: URIMAT MB aktivno čistilo s kalkexom 1.50 (200 ml na 10 l vode) razredčite in nanesite s krpo ali razpršite. Pri čiščenju v sanitarnem področju: Ne uporabljajte čistil, ki vsebujejo klor ali kisline, ob istočasni uporabi URIMAT MB aktivnega čistila s kalkexom.

3. Izjave o proizvodu
Sestavine po EG priporočilu: Anionski tenzidi < 5 %, neionski tenzidi < 5 %, konservans, pomožno- in vonjava,  pH-vrednost 7. ni nevarno za ljudi in živali. Vodne živali niso ogrožene. Ne uničuje biokultur na čistilnih napravah (RAL-ZU 84).
Čistilo je dermatološko preizkušeno.

4.  Lastnosti, ki vplivajo na okolje
Inštitut Fresenius v Taunussteinu je testiralo:

a) URIMAT MB-aktivno čistilo s kalkexom izpolnjuje uredbo člen § 9 EG-smernic o zaščiti in poškodbah proti ogroženosti z biološkimi delovnimi mediji. Bakterije niso patogene. Toksična ali dražljiva delovanja so izključena. Datum testiranja: 11.12.2000

b) Stopnja razgradljivosti leži visoko nad najmanjšo vrednostjo, ki jo zahteva OECD. Zato je URIMAT MB aktivno čistilo s kalkexom  označeno kot lahko biološko razgradljivo čistilo. Pr-štev. 98TE034942.

c) URIMAT MB-aktivno čistilo s kalkexom ustreza odst. 3.1 Osnove za oznako za okolje, dodelitev RAL-ZU 84, čistilnikom neškodljivi sanitarni dodatki. Pr-štev. 98TE105534.

d) Akutna Daphne toksičnost po OECD 202 imobilizacijski test: Z dovajanjem URIMAT MB aktivnega čistila s kalkexom v preizkusni koncentraciji ni bila imobilizirana nobena preizkusna žival. Pr-štev. 98TE034942 prof. Dr. Schoenen iz Higienskega inštituta univerzitetne klinike Bonn:
URIMAT MB aktivno čistilo s kalkexom se lahko uporablja brez pomislekov.

DIL Hygiene GmbH Magdeburg preizkuša: Črevesne bakterije (koli bakterije) so povsem spodrinjene, število drugih vrst bakterij upada.

Odstranjevanje embalaže lahko poteka preko dualnega sistema.
© AROS d.o.o. 2017, Janševa ulica 19, 1234 Mengeš, tel: +386 (0)1 729 12 76, fax: +386 (0)1 729 12 77, E-pošta: info@aros-eko.si